לא משנה אם רק התחלתם לרוץ או שאתם רצים ותיקים, בטוח עברה לכם המחשבה האם להצטרף לקבוצת ריצה, נכון? בסדרת כתבות חדשה ב RUNPANEL ננסה להצטרף בכל פעם לקבוצה אחרת בישראל, ולהכיר לכם אותה! והפעם הקבוצה Run With Moshe.
מאת: קרול חן
צילום: גיא גורן ומשה פרץ
זקוקים למסגרת?
ככל שטרנד הריצה תופס תאוצה, כך מספר קבוצות הריצה עולה. הקבוצות מתאימות לאנשים שרק עושים את צעדיהם הראשונים בעולם הריצה, וגם לרצים ותיקים ומיומנים. אז למה להצטרף לקבוצת ריצה? בכתבה זו אפרט בפניכם יתרונות וחסרונות של קבוצות ריצה, דרך ביקור בקבוצת ריצה Run With Moshe.
רוב האנשים שמצטרפים לקבוצות ריצה עושים זאת כי הם זקוקים למסגרת. המחויבות לקבוצה עוזרת מאוד לשמור על רצף של אימונים, והתחרותיות עם חברי הקבוצה דוחפת את המתאמן קדימה. מאמן טוב, שבא מאהבה לספורט, עם רצון עז להוביל אנשים להגשמת יעדים, תוך שימוש בתוכנית אימונים מקצועית ומקיפה, יכול לעזור למתאמן גם פיזית וגם מנטלית.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
למה לא להצטרף למועדון ריצה?
ריצה, בסופו של דבר, היא משהו שאתה עושה עם עצמך, אז למה יש צורך לחלוק אותה עם אחרים? כמו כן בקבוצה יש רמות ריצה שונות, ולעתים קרובות המהירים צרכים לחכות לאיטיים, ושטף הריצה שלהם נגדע. גם המחויבות לשעות וימים מסוימים בשבוע לא מתאימה לכל אחד. לפעמים לא מתחשק לצאת בקור מהפוך החם. קבוצות הריצה גם צורכות זמן. שעות של מפגשים חברתיים לפני ואחרי הריצה.
אפשר די בקלות לרוץ שגרת ריצה בלי יעדים, בלי תוכניות אימונים למי שאינו תחרותי. יש כאלה שמורידים תוכניות אימונים מוכנות ורבות כאלה יש באינטרנט ורצים עימן, בלי תשלום חודשי.
פגשתי את 'Run with Moshe'
נפגשנו באימון איכות שלהם: אימון של שעה ורבע, חימום, מתיחות דינמית, אינטרולים: 2*400 , 2*800, 2*1200 והתאוששות בין לבין אותו מרחק. לאחר מכן ריצת שחרור, סקוואט ומתיחות
זו קבוצה מאוד דינמית, עם אנרגיות טובות, שאוהבת את המאמן שלה, מאוד נעים וכיף והמאמן רץ עם המתאמנים שלו.
משיחות שלי עם המתאמנים עולה כי רוב הרצים מעוניינים לשפר את התוצאה שלהם בריצת מרתון. גיא גורן, שמתמן בקבוצה, חושב: "כשמאמן נותן תחושה של אימון אישי, גם כשהקבוצה גדולה זה לא דבר מובן מאליו. משה מאמן מקצוען על עם לב רחב וחבר אמיתי. הקבוצה גדולה מספיק כדי שיהיה כמעט לכל אחד פרטנר ברמתו."
מאמן הקבוצה Run With Moshe הוא, משה פרץ ,בן 42, נשוי פלוס 3. חובב מוזיקה ואקטואליה. עבד בהיי טק 7 שנים ואז החליט להתעסק במה שהוא הכי אוהב. הוא בוגר קורס מדריכי ריצה וקורס מאמני אתלטיקה בווינגייט. ככשאלתי אותו איך העז ושינה את התחום שלו מההיטק, ענה: "עשיתי זאת משום הרצון לעשות את מה שאני אוהב, עם היכולת להגיע לכמה שיותר אנשים ולהצליח להניע אותם לצאת לרוץ ולהכניס את הריצה לשגרת החיים. באופן הזה אני יכול לפנות זמן להיות עם ילדיי כמעט כל יום, להיות אבא פעיל במשרה (כמעט) מלאה ועדיין לעבוד במה שאני אוהב."
למה דווקא ריצה?
"אני רץ מהתיכון, זו הדרך שלי להחיות את הגוף, להתחבר לגוף ולהוציא ממנו את המיטב. התחלנו מספר רצים מהירים שחברנו יחד לאימונים למרתון ברלין 2007. לאחר המרתון הם המשיכו להתאמן בהדרכתי ובהדרגה הקבוצה גדלה. לאחר 3 שנים עזבתי את עבודתי הקודמת והתחלתי לאמן במשרה מלאה. בשלב הזה פתחנו את השורות לרצים מכל הרמות, צרפנו מאמנים נוספים לצוות ואנחנו מאמנים במספר מקומות בגוש דן.
הריצה מאפשרת לכל אחד להביא לידי ביטוי את היכולת שלו, להכיר עולם חדש של אנשים שחי במקביל לעולם "הרגיל".
אצל כל אחד הריצה תופסת מקום אחר. אצלי היא הפינה בה אני מרגיש בבית, הכי בנוח עם האנשים שאני מאד אוהב.
מה מטרת הקבוצה? ומהו הצפי שלך לעתיד?
מטרת הקבוצה היא להמשיך לגעת בכמה שיותר אנשים, להכניס אנשים נוספים למעגל הריצה, ולהפוך את הריצה לחלק מהחיים שלהם. בעתיד אני רוצה להתרחב לכיוון הדרכת ילדים, להשריש את חשיבות הספורט והדרך הנכונה לעשות אותו מגיל צעיר. כדי להצטרף כל מה שצריך זה רצון להתאמן, לתת מעצמך ולהיות חיובי. יש לנו קבוצות במספר רמות, כך שכל אחד ימצא את הקבוצה המתאימה עבורו.
גיבוש, אכפתיות, הדדיות. הקבוצתיות דוחפת את כולם קדימה, לשאוף ליותר, להגיע ליותר ולעשות את זה עם חיוך וליווי של כולם.
חברי הקבוצה הם בגילאים 30-60, רובם עוסקים במקצועות החופשיים, בעלי מגוון תחומי עניין. כולם מגיעים מגוש דן, מרחובות עד הוד השרון דרך הרצליה, תל אביב. ליווי הרצים מכניס אותי לעולמם. עם כל רץ יש לי קשר אישי מיוחד, כל אחד תופס פינה אחרת בלב. המעורבות הזו גורמת לי להנות מהדרך שלהם, מההצלחות, מהלמידה מהכשלונות. על הסיפוק האישי הגדול שלו הוא מספר: "אחת הקבוצות שלי התחילה להתאמן עמי לפני 5 שנים. לפני שבועיים 12 רצים מהקבוצה השלימו מרתון שלם בתוצאות מדהימות אחרי מסע ארוך ומהנה. זו דוגמה לסיפוק אדיר שהרצים גורמים לי."
כיצד נבנית תוכנית האימונים?
לכל אחד מהרצים יש מטרות ויעדים להגיע אליהם. ההסתכלות שלנו היא מספר שנים קדימה, להתקדם בהדרגה, בלי לפגוע בגוף ויכולת שלנו לנהל חיים מקיפים ומלאים. רוב המתאמנים נמצאים במסגרת של תוכנית אימונים אישית. בצורה זו אני מתאים את האימונים לכל רץ, בהתאם לרמתו, לאילוצים שלו ולמטרות. זו הדרך הנכונה על מנת לתת יחס אישי לכל אחד מהרצים ועדיין לשמור על מסגרת קבוצתית מדרבנת, מגבשת ודוחפת קדימה.
אנחנו נפגשים פעמיים בשבוע. יום שני 05:30 בבוקר אימון איכות קבוצתי, יום שישי בבוקר בשעה משתנה ריצה ארוכה קבוצתית. בנוסף החברים נפגשים בימי רביעי לאימון נוסף יחד. האימונים מתקיימים בפארק הירקון, כל פעם במיקום אחר בהתאם למטרות האימון ולתקופה בשנה. בנוסף אנחנו יוצאים מדי פעם לריצות שטח לשם הגיוון והעניין.
אחת לשנה אנחנו מקיימים את חצי מרתון פארק הירקון בסוף אוגוסט. בשנים האחרונות הוספנו מקצים של 5 ק"מ ו- 10 ק"מ על מנת לאפשר ליותר רצים להגיע ולבחון את הכושר בתחילת עונת המירוצים. המירוץ הזה הפך להיות המירוץ הקבוצתי שלנו, בו כל רצי הקבוצה ולוקחים חלק, מי בריצה ומי בהתנדבות בחלוקת מים ועזרה לרצים.
האם היה לך כישלון שאתה מתקשה לעכל?
חוסר היכולת להימנע מפציעות מאכזב אותי כל פעם. אנחנו עושים כל שניתן על מנת לשמור על הגוף בריא וחזק אך לעיתים נפצעים וזה אף פעם לא קל לעיכול.
לסיכום
נהניתי מאוד להצטרף לאימון עם משה וקבוצתו. האימון בחברתם הדגים לי עד כמה ריצה בקבוצה יכולה לדרבן אותך להצליח ולנסות להוציא ממך את המקסימום. אני חושבת שכל אחד צריך לנסות להצטרף לקבוצה ולבחון האם היא מתאימה לרמתו והאם היא מאתגרת אותו. רוצים גם? התקשרו: 052-8241124. אתר.
מאת: קרול חן
צילום: גיא גורן ומשה פרץ
קרול חן, אימא לשלושה, עצמאית בת 47 מתל אביב. רצה בשטח ומשתתפת באופן קבוע בתחרויות שונות של אולטרה מרתון כגון סובב עמק (שם רצתי את כל המרחקים החל מ 66 קילומטר ועד ל 200 קילומטר), ועוד…